VRT-reportage onderscheiden met de Loep

VRT-journalist Wim Van den Eynde heeft in Antwerpen de Loep ontvangen voor zijn "Panorama"-reportage "Voor wie de klok luidt" over de intriges bij de politie in Hasselt. Bij de geschreven pers ging de prijs voor Nederlandstalige onderzoeksjournalistiek naar "De val van de Schiedamse burgemeester Verver" van de krant AD Rotterdam.

VRT-journalist Wim Van den Eynde reageert verrast op de onderscheiding van zijn "Panorama"-reportage. De jury van de Loep was onder de indruk van de uitzending. "De reportage bevat alles waar onderzoeksjournalistiek om draait, het zoeken naar de verantwoordelijken van een situatie die zich boven onze hoofden afspeelt", klonk het.

"Dit is vooral een eerbetoon aan de klokkenluiders die hun nek uitgestoken hebben", aldus  Wim Van den Eynde.

De prijsuitreiking vindt plaats in de marge van de jaarlijkse conferentie van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten.