49 kleuters komen om bij busongeluk in Egypte

In Egypte zijn bij een botsing tussen een trein een schoolbus 49 kleuters omgekomen. De bus met 60 kinderen werd bij een spoorwegovergang door een trein gegrepen. Volgens ooggetuigen zouden de slagbomen niet naar beneden zijn gegaan.

Het ongeluk gebeurde bij Manfaloot, op 350 kilometer ten zuiden van Caïro. De Egyptische autoriteiten maken melding van 49 doden en 11 gewonden. Het gaat om kinderen tussen 4 en 6 jaar.

De chaos nabij de spoorwegovergang is groot. Volgens persbureau AP lopen nabestaanden langs de spoorwegen wanhopig op zoek naar hun kinderen.

Intussen hebben de Egyptische minister van Transport en de topman van de spoorwegen ontslag genomen. In Egypte hebben de wegen en spoorwegen een erg slechte reputatie. Jaarlijks sterven er zo'n 8.000 mensen bij auto-ongelukken.