"Annemie Struyf keert terug naar de VRT"

Journaliste en presentatrice Annemie Struyf heeft haar ontslag gegeven bij zender Vier en gaat opnieuw programma's maken voor de VRT. Dat schrijven de Coreliokranten. De VRT wil het nieuws voorlopig niet bevestigen.

Struyf werkte al een tijdje voor productiehuis Woestijnvis. Zo maakte ze eerder een eerste reeks van het populaire "In godsnaam" voor de openbare omroep. Met de verhuis van Woestijnvis naar zender Vier, verhuisde ook Struyf mee. Voor Vier maakte ze een tweede reeks van "In Godsnaam" waarin ze oude missiezusters opzoekt.

In een interview in het radio 1-programma "De ochtend" in september stelde Leo Hellemans, directeur Media bij de VRT, nog de vraag wat "In godsnaam" toch deed bij Vier. "De reeks van Struyf hoort gewoon op Eén", zei hij.

Struyf is ook bekend van "Man bijt hond", de rubriek Meisjes van Veertig in "De laatste show" en "De moeder van mijn dochter". Het VTM-programma "Tegen de sterren op" maakte ook een parodie op haar.