Fransen betogen tegen het homohuwelijk

In tal van Franse steden zouden meer dan 100.000 mensen betoogd hebben tegen plannen om het homohuwelijk wettelijk te maken. De marsen waren een initiatief van katholieke groepen.

Er werd vandaag onder meer betoogd in Parijs, Lyon, Marseille en Toulouse. De betogingen waren een initiatief van katholieke en conservatieve groepen.

De betogers zijn gekant tegen plannen van de linkse president François Hollande om een van zijn verkiezingsbeloften waar te maken. Tijdens de campagne eerder dit jaar had Hollande gezegd dat hij het huwelijk tussen holebi's wettelijk zou erkennen.

Intussen heeft paus Benedictus XVI de Franse bisschoppen opgeroepen om "hun stem te verheffen" in het debat. De paus vroeg hen om wetsvoorstellen die "de maatschappelijke rol van het gezin ondermijnen, van nabij te volgen".