Publiek jouwt laureaten Filmfestival van Rome uit

De Amerikaanse cineast Larry Clark heeft met "Marfa girl" de hoofdprijs voor beste film gewonnen op de zevende editie van het Filmfestival van Rome. De Italiaanse laureaten van de prijs voor beste regie en beste actrice werden door een deel van het publiek uitgejouwd.

De Amerikaanse regisseur Larry Clark (foto boven) heeft met "Marfa girl" de prijs voor beste film gewonnen op het Filmfestival van Rome. De maker van controversiële films als "Kids" en "Ken Park" blijft ook in "Marfa girl" zijn vaste thematiek van jeugd, seks, drugs en geweld trouw.

Maar het was niet Clark die voor opschudding zorgde. De regisseur en hoofdactrice van de Italiaanse erotische film "E la chiamano estate" werden door een deel van het publiek uitgejouwd toen ze de prijzen voor beste regie en beste actrice in
ontvangst namen.

"E la chiamano estate" (Ze noemden dat zomer) vertelt het verhaal van een stel waarvan de man weigert te vrijen met zijn vriendin. Hij zoekt soelaas bij prostituees. De film werd gemaakt door Paolo Franchi en de vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Isabella Ferrari (foto).

De jury verdedigde de film "E la chiamano estate". "Het is een film die door de enen gehaat wordt en door de anderen bewierookt zal worden", zei jurylid P.J. Hogan, een regisseur uit Australië. De Amerikaanse cineast Jeff Nichols was de juryvoorzitter op het Filmfestival van Rome.