Sint niet te spreken over "stoute Ruben en Louise"

De Sint is vanmiddag met zijn stoomboot en een heel gevolg aan Zwarte Pieten op het Steenplein in Antwerpen aangekomen. Duizenden kinderen en ouders gaven hem een warme ontvangst. Hoogtepunt van de aankomst was de toespraak van de Sint op 't Schoon Verdiep. Zijn er dit jaar stoute kinderen?
Een massa wachtte de Sint vol ongeduld op.

Toen de Sint zijn stoomboot verliet, werd hij traditioneel opgewacht door presentator/zanger/acteur Bart Peeters en voor het laatst ook door burgemeester Patrick Janssens. De Sint feliciteerde Janssens met zijn jongste zoon Kasper Jan en repte met geen woord over de gemeenteraadsverkiezingen.

Daarna ging het in stoet richting stadhuis. Onderweg nam de Sint uitgebreid de tijd voor de kinderen en deelden de Zwarte Pieten mandarijntjes en snoep uit.

Op 't Schoon Verdiep sprak de Sint de kinderen toe. Zij waren in opperste spanning om te horen of er dit jaar stoute kinderen zijn. "Het ziet er goed uit", juichte de Sint toen hij zijn Grote Boek nakeek. Maar hij vergiste zich.

"Oh nee, er zijn 2 stoute kinderen: Ruben heeft het been van zijn opa aan zijn hond gegeven en Louise zegt dat haar mama en papa zagen." Gelukkig kon Piet de Sint erop wijzen dat het om een misverstand ging. Ruben gaf na een etentje met zijn opa een koteletje aan zijn hond en de mama en papa van Louise timmerden een konijnenhok bij elkaar. "Er zijn dus géén stoute kinderen dit jaar", concludeerde de Sint. En dat tot grote opluchting van álle kinderen.