Dertigtal doden bij gevechten in Syrië

Terwijl alle media-aandacht nu naar de Gazastrook gaat, gaan de gevechten in Syrië in alle hevigheid door. Gisteren zouden er 146 doden zijn gevallen en vandaag zijn er dat minstens een dertigtal.

De strijd was vandaag erg hevige in en rond de hoofdstad Damascus. Daar zijn mortiergranaten neergekomen in een wijk waar vooral alawieten wonen, de groep die het regime van president Bashar al-Assad beheerst.

Nog in Damascus heeft het leger van Assad artilleriebeschietingen uitgevoerd van stellingen van de rebellen. De strijd is daar bijzonder hevig.

Er is ook zwaar geschoten in Aleppo, waar de rebellen een basis van het leger proberen in te nemen en in de oostelijke stad Deir ez-Zor. In Hamdan, nabij de grens met Irak, hebben de rebellen dan weer een luchthaven ingenomen, van waaruit het leger opereerde met helikopters. Die inname verzwakt de greep van het Baath-regime op het oosten van het land.

Vandaag zouden er zeker 32 doden zijn gevallen en gisteren is er sprake van 146 slachtoffers. Sinds het uitbreken van de volksopstand in maart vorig jaar zouden er in Syrië nu al meer dan 39.000 doden zijn gevallen.