Vuurzee teistert bedrijventerrein in Hamme

Op een bedrijventerrein in de Oost-Vlaamse gemeente Hamme is een zware brand uitgebroken in een hal waarin 15 bedrijven zijn gevestigd. Er zijn geen gewonden en er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

"De brandweer heeft om twintig voor vier een oproep gekregen", legt burgemeester Herman Vijt (CD&V) uit. "Ze kwamen onmiddellijk ter plaatse."

Verschillende brandweerkorpsen en de civiele bescherming kwamen uiteindelijk ter plaatse om de vuurzee te bestrijden. Ze konden de gebouwen rond de brandende hal vrijwaren en kregen de brand na enkele uren onder controle.

"Er zijn geen gevaarlijke producten aanwezig, dus is de volksgezondheid niet in het gedrang", weet Vijt. Bij de brand zijn ook geen gewonden gevallen.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.