Woestijnvis betreurt vertrek van Struyf naar VRT

Productiehuis Woestijnvis heeft in een reactie gemeld dat het het vertrek van Annemie Struyf naar de VRT betreurt. "Het is jammer dan Annemie zo snel afhaakt, maar het is haar keuze en die moeten we respecteren", meldt programmadirecteur Olivier Goris. De VRT en Annemie Struyf hebben intussen bevestigd dat Struyf de overstap maakt naar de openbare omroep.

Annemie Struyf werkte al een hele tijd voor Woestijnvis. Ze maakte onder meer "In godsnaam" en "De moeder van mijn dochter" met Woestijnvis voor de openbare omroep. Toen Woestijnvis exclusief ging werken voor Vier, verhuisde ook Struyf mee.

"De chemie tussen Woestijnvis en Struyf heeft prachtige programma's opgeleverd. We hadden nog lang en goed kunnen samenwerken", meldt Olivier Goris van Woestijnvis. Annemie Struyf werkt op dit ogenblik nog mee aan een documentaire voor Vier over De Bleekweide.

Het nieuws van de overstap van Struyf werd dit weekend aangekondigd in de Coreliokranten. De tv-maakster en de openbare omroep hebben het nieuws intussen ook bevestigd.

"Dankbaar en met mooie herinningen neem ik afscheid van Woestijnvis, en de vele Woestijnvis-mensen met wie ik op professioneel vlak een onvergetelijke tijd heb beleefd. Maar de verhalen en projecten die ik zo graag wil realiseren, passen beter op de openbare omroep. De VRT wordt mijn nieuwe thuis en daar kijk ik naar uit", aldus Struyf.

"Ik ben blij dat we Annemie opnieuw kunnen verwelkomen bij de openbare omroep. Haar programma's en aanpak passen enorm goed bij Eén. We bekijken de komende weken en maanden samen met Annemie welke programma's ze bij ons kan gaan maken", meldt Jean Philip De Tender, de netmanager van Eén.