Ontruiming huizen in Kieldrecht is stopgezet

In Kieldrecht bij Beveren heeft de politie geprobeerd een groepje jonge krakers uit 5 huizen van de Maatschappij Linkerscheldeoever te zetten. De maatschappij had om de uitzetting gevraagd, maar voorlopig is de ontruimingspoging stopgezet.

De jongeren, die zichzelf "De derde generatie" noemen, verblijven sinds 5 april in de 5 huizen aan de oud Arenbergpolder. De eigenaar van de huizen, de Maatschappij Linkerscheldeoever, was naar de rechter gestapt om een uitzettingsbevel te eisen. Dat kreeg de maatschappij ook in augustus dit jaar, maar de jongeren gingen in beroep tegen het vonnis.

De maatschappij wilde echter niet wachten totdat de zaak in beroep werd behandeld en had een gerechtsdeurwaarder onder de arm genomen om de jongeren uit de huizen te zetten. Dat zou vanochtend moeten plaatsvinden, maar het is niet gelukt.

"Er zijn enkele politieagenten aanwezig, net als een gerechtsdeurwaarder en iemand van de maatschappij zelf", zegt toekomstig schepen Bruno Stevenheydens (N-VA). "Zij hebben samen vastgesteld dat ze niet door kunnen omdat de bewoners met enkele sympathisanten en vrienden ervoor zorgen dat er geen doorgang mogelijk is. De situatie is rustig, maar gespannen."

Omdat de sfeer te grimmig was,  heeft de burgemeester van Beveren de actie stopgezet.

De kwestie veroorzaakt spanningen binnen de nieuwe coalitie van CD&V en N-VA die vanaf januari in Beveren zal aantreden. De N-VA noemt de uitvoering van het vonnis "onbegrijpelijk en onredelijk".

Meest gelezen