"Oppassen met plastic speelgoed in kleuterklassen"

Groen roept de Vlaamse regering op om scholen te sensibiliseren rond plastic speelgoed in kleuterklassen. Uit verkennend onderzoek blijkt dat er veel meer hormoonverstorende stoffen in de lucht zitten in klasjes met veel plastic.

Groen had een studie besteld bij de VUB over hormoonverstorende stoffen in de kleuterklas. Professor Willy Baeyens deed de test in 12 kleuterklassen.

Blijkt dat in klassen met veel plastic speelgoed een pak meer hormoonverstorende stoffen in de lucht zitten. Het gaat dan onder meer om bisphenol A, dat door de EU al eerder was verboden in papflessen en fopspenen. Ook is er een hoger gehalte aan ftalaten, dioxine en andere oestrogeenverstorende middelen. "We moeten daar zeker mee oppassen", zegt Baeyens in "De ochtend" op Radio 1. "Het is de eerste keer dat dit onderzocht is, we moeten hier voort aandacht aan besteden."

Hermes Sanctorum van Groen roept de Vlaamse regering op om het onderwijs te sensibiliseren over plastic speelgoed.

Meest gelezen