We ergeren ons het meest aan agressief rijgedrag

Agressief rijgedrag voert voor het eerst de top 10 aan van de ergernissen in het verkeer. Dat blijkt uit een enquête van Touring. Agressief rijgedrag heeft bumperkleven, jarenlang dé kampioen van de ergernissen, van de troon gestoten.

Jarenlang stond bumperkleven bovenaan onze ergernissen, maar die heeft nu plaats moeten maken voor agressief rijgedrag. De top 3 wordt afgesloten door overdreven snelheid, al zijn er ook veel mensen zie zich ergeren aan te trage snelheid.

Touring heeft ook naar de infrastructuurgebonden ergernissen gepeild. Ruim de helft van de respondenten vindt files de grootste ergernis. Ook stakingen en de gebrekkige synchronisatie van verkeerslichten kan op heel wat ergernis rekenen.

Top 10 ergernissen

Gedrag % Infrastructuur %
Agressief rijgedrag 39 Files 48
Bumperkleven 31 Stakingen en wegblokkades 41
Overdreven snelheid 26 Lichtsynchronisatie 38
Te traag rijden 22 Parkeermogelijkheden en -tarieven 30
Richtingaanwijzer niet gebruiken 21 Halveren van aantal rijstroken 29
Op het laatste moment ritsen 17 Busbanen 27
Blokkeren van kruispunt bij rood licht 12 Drempels en plateaus 14
Middenrijstrook rijden 9 Wegwijzers 11
Voetgangers en fietsers door rood 7 Wegmarkering 6
Controles 2 Wegenwerken 4

 

Rondvraag van Touring bij 1.760 respondenten.

Meest gelezen