Van Miert krijgt een monument in Beersel

Het gemeentebestuur van Beersel onthult op zondag 16 december achter de kerk van Beersel een monument ter herdenking van Karel Van Miert. De gewezen SP.A-toppoliticus, Europees commissaris, minister van staat en ereburger van Beersel overleed op 22 juni 2009 onverwacht in de tuin van zijn woning in Beersel.

"Het gaat om een tegelmuur waarin twee grote vakken uitgesneden zijn. In het ene vak komt een kunstfoto van Van Miert en in het andere de tekst 'Met respect, met warmte en waardering. Ter herinnering en als eerbetoon aan Karel Van Miert 1942-2009", zei Hugo Casaer (CD&V), de burgemeester van Beersel.

Van Miert woonde tot aan zijn dood vele jaren lang in Beersel in een oude boerderij met grote boomgaard.

Het rozenperk rondom de tegelmuur werd beplant met Rosa De Gordel, een rozenvariëteit die enkele jaren terug gecreëerd werd naar aanleiding van de 30e verjaardag van De Gordel. De keuze van die variëteit verwijst naar het feit dat Carla Galle, de jarenlange partner van Karel Van Miert, als topvrouw van Bloso al vele jaren zeer nauw betrokken is bij de organisatie van De Gordel.

Meest gelezen