43 banen op de helling bij cementbedrijf Holcim

Bij het cementbedrijf Holcim staan 43 banen op de tocht. Het bedrijf wil het maalcentrum in Haccourt, bij Luik, sluiten. De reorganisatie is nodig door de verslechterde marktomstandigheden en de te grote capaciteit, zo luidt het.

Het bedrijf bracht vandaag de vakbonden op de hoogte van de plannen. Het gaat om een reorganisatie van de industriële installatie om de verslechterde marktomstandigheden en de te grote capaciteit van Holcim in België de baas te kunnen, meldt het bedrijf in een persbericht.

"Holcim België, met klanten in België en de ons omringende landen, moet het hoofd bieden aan de toegenomen concurrentie binnen een markt die al gespannen is en die bovendien met een te grote maalcapaciteit kampt", klinkt het.

"Indien deze intentie tot sluiting wordt bevestigd, hoopt de directie van Holcim België zo snel mogelijk gesprekken te starten met de vertegenwoordigers van het personeel om de impact van deze intentie tot collectief ontslag te beperken."

"De directie is zich bewust van de impact die deze intentieaankondiging heeft op de werkgelegenheid, maar is ervan overtuigd dat deze nodig is om een goede toekomst van Holcim in België voor te bereiden", is de conclusie.

Op de site van Haccourt wordt klinker gemalen. De 43 mensen die er werken, dreigen nu hun job te verliezen.