"Nooit verwacht, want begonnen zonder ambitie"

Tomas De Soete en Freek Braeckman hebben in hun programma "Café Corsari" bekendgemaakt dat de Vlaamse zanger Bart Kaëll en de Vlaamse rockgroep The Scabs opgenomen worden in de Eregalerij van Radio 2 voor hun "Leven vol muziek". De Eregalerij bekroont zowel artiesten als tijdloze liedjes. Het gala vindt plaats op 7 februari en wordt uitgezonden op Radio 2 op zondag 10 februari.

Bart Kaëll en Guy Swinnen van The Scabs nestelden zich bijzonder opgetogen in de sofa van "Café Corsari". Beide zangers reageren met heel veel enthousiasme op de eretitel van Radio 2.

"Ik ben heel vereerd. Het is een grote eer als je na zo veel jaar gekozen wordt. Ik ben bijna dertig jaar aan de slag in de showbizz en vind het fijn om in zo een mooie lijst terecht te komen", zei Bart Kaëll. De zanger is bekend van nummers als "De Marie-Louise", "Zeil je voor het eerst" en "1.000 terrassen in Rome".

Zowel Bart Kaëll als Guy Swinnen zijn geboren in 1960. Swinnen timmert ook al dertig jaar aan de weg met The Scabs. "Ik had dit ook nooit verwacht. Wij zijn als punkband begonnen zonder de minste ambitie. Dertig jaar later zijn we nog steeds aan het genieten", reageerde Guy Swinnen. The Scabs brak door met "Matchbox car" en gooide hoge ogen met nummers als "Hard times", "Don't you know" en "Robbin the liquor store".

De opname van Bart Kaëll (foto) en The Scabs in de Eregalerij van Radio 2 vindt plaats op donderdag 7 februari. Radio 2 zendt de show uit op zondag 10 februari tussen 13 en 16 uur.