ACLVB dreigt met actiedag bij diepvriesketen O'Cool

De liberale vakbond ACLVB dreigt met een actiedag in januari als de directie van de noodlijdende diepvriesketen O'Cool niet vroeger rond de tafel wil zitten. Intussen zijn al 30 winkels van de diepvriesketen verkocht en 5 gesloten.

"We hebben overleg aangevraagd via aangetekend schrijven, omdat een gewoon schrijven niet wordt beantwoord", klinkt het bij het ACLVB. "We hebben verwezen naar regelgeving die hen verplicht om binnen een termijn van twee weken samen te zitten, maar volgens hen is die regelgeving niet van toepassing."

O'Cool wil niet voor 15 januari met de bonden aan tafel zitten, maar volgens de vakbonden zullen tegen dan weer een aantal winkels overgenomen zijn. De vakbond wil zo snel mogelijk overleggen met de directie om voldoende garanties voor het personeel uit de brand te kunnen slepen.

De vakbond zegt verder dat de directie "liegt" tegen haar personeel, door een aantal eisen van tafel te vegen onder het mom dat de overnemers die niet zou willen aanvaarden.

Reorganisatie

Begin mei vroeg het bedrijf bescherming aan voor zijn schuldeisers, omdat het in slechte financiële papieren zat. Daarom werkt het diepvriesbedrijf aan een reorganisatie waarbij verschillende winkels verkocht worden.

Intussen zijn al 30 van de 106 winkels van de diepvriesketen overgelaten. 13 door Carrefour, 12 door Colruyt en 5 door Lidl. 5 anderen zijn intussen al gesloten, al kunnen die later ook nog overgelaten worden.