Brugge gaat het alcoholverbod afschaffen

De nieuwe bestuursploeg van Brugge, met SP.A en CD&V, zal het alcoholverbod in de uitgaansbuurt weer afschaffen. In maart werd het verbod ingevoerd, na problemen, maar dat stuitte op veel kritiek van de jeugd.

Van donderdag tot zondag mocht tussen elf uur 's avonds en 8 uur 's morgens op straat geen alcohol worden gedronken in de uitgaansbuurt.

Opvallend is wel dat de huidige coalitiepartijen SP.A en CD&V het alcoholverbod toen mee goedgekeurd hebben. SP.A-schepen Annick  Lambrecht zegt dat er toen "een beetje aan paniekvoetbal gedaan is" door een algemeen alcoholverbod in te stellen.

"Wij zien nu wel in dat dat niet de goede maatregel was." Nu de situatie gestabiliseerd is, willen de partijen het verbod niet handhaven. Ze willen betere afspraken met de procureur om snel op te treden tegen kleine bendes amokmakers, maar een algemeen verbod dat gaat te ver.