Dood van Oulematou was een arbeidsongeval

De dood van de Malinese jonge vrouw Oulematou Niangadou was wel degelijk een arbeidsongeval. Dat heeft het arbeidshof van Antwerpen in beroep beslist. Dat betekent dat de familie van Oulematou nu aanspraak kan maken op een vergoeding van het Fonds voor Arbeidsongevallen.

Oulematou werd in 2006 omwille van haar huidskleur doodgeschoten door Hans Van Themsche terwijl ze met het meisje Luna aan het wandelen was. Ook het 2-jarige kind werd toen doodgeschoten. 

Van Themsche zelf heeft het geld niet om de nabestaanden van de kinderoppas een schadevergoeding uit te betalen. Daarom hadden die aangeklopt bij het Fonds voor Arbeidsongevallen. In eerste instantie had het arbeidshof geoordeeld dat Oulematou niet gedood was door het uitvoeren van haar arbeid, waardoor de familie geen aanspraak kon maken op een schadevergoeding. In beroep is nu geoordeeld dat het wel om een ongeluk tijdens de arbeid gaat.