En de opvolgster van Pippa Middleton is: Jessica Ennis

Vorig jaar was het nog de derrière van Pippa Middleton die de Twitterharten sneller deed slaan. Dit jaar is de eer Kont van het Jaar weggelegd voor Jessica Ennis. De Britse meerkampster ging met heel wat aandacht lopen tijdens het Britse Sportgala. En wie stond er in haar schaduw? Alwéér Kate Middleton.
The Associated Press2012

Net als bij ons kozen de Britten gisteren hun beste sporters van het afgelopen jaar. Wielrenner Bradley Wiggins werd Sportpersoonlijkheid van het Jaar, maar vooral meerkampster Jessica Ennis maakte indruk op de toeschouwers.

Gehuld in een strakke rode jurk van Victoria Beckham deed ze de temperatuur op de Twitterfeeds al snel pieken. Twitteraars werden lyrisch van de derrière van Ennis. Al gauw werd de vergelijking gemaakt met die van Pippa Middleton, die vorig jaar de show stal tijdens het huwelijk van haar zus Kate Middleton.

Die laatste was, toeval of niet, ook nu weer aanwezig. De hertogin van Cambridge maakte haar wederoptreden na een passage in het ziekenhuis voor ernstige ochtendmisselijkheid. Haar donkergroene Alexander McQueen-jurk kon duidelijk minder overtuigen.

Ennis zelf had op het einde van de avond nog een dankwoordje over voor de ontwerper op Twitter:

AP2012

lees ook