Madonna is de grootverdiener van het voorbije jaar

De wereldtournee van Madonna is de meest lucratieve tournee van het voorbije jaar. De "MDNA World Tour" was in 2012 goed voor een omzet van ongeveer 173 miljoen euro. Geen enkele artiest deed het voorbije jaar beter.

Madonna reisde het voorbije jaar de wereld rond met haar nieuwste album "MDNA". Meer dan 1,6 miljoen mensen woonden een van de concerten van de Amerikaanse popster bij.

Bruce Springsteen staat op de tweede plaats in de lijst van Billboard met een omzet van 152 miljoen euro. Roger Waters van Pink Floyd verdiende het voorbije jaar 142 miljoen euro met zijn wereldtournee.

De meest opvallende naam in de top tien van Billboard is de Nederlandse muzikant Andre Rieu. De koning van de wals draaide het voorbije jaar een omzet van 36 miljoen euro, goed voor de tiende plaats in de lijst.