Oekraïense sneeuwfile baart tweeling

In Oekraïne is een vrouw bevallen van een tweeling, nadat haar ambulance in een monsterfile was terechtgekomen door de sneeuw. Zondag maakte een andere vrouw hetzelfde mee. Vrouwen en kinderen maken het goed.

Door hevige sneeuwval en vriestemperaturen in het westen van Oekraïne, in de streek van Lviv, ontstonden kilometers lange files. Tientallen bestuurders en hun passagiers moesten zelfs de nacht in hun auto doorbrengen.

Vandaag kwam een ambulance vast te zitten in de files. Aan boord zat een hoogzwangere vrouw. Er zat niets anders op dan de kinderen op de wereld te zetten in de ambulance, in de file. De vrouw en haar tweeling werden naar het ziekenhuis gebracht en maken het goed.

Gisteren gebeurde al iets gelijkaardigs met een andere vrouw. Zij had wel minder geluk, want ze zat gewoon in haar eigen auto vast in de file. Toch verliep de bevalling goed en ook zij verkeren in goede gezondheid.

lees ook