Ongeluk tijdens vrijpartij op zakenreis? Werkongeval!

Een Australische rechter heeft geoordeeld dat een ambtenaar al haar medische kosten krijgt terugbetaald, nadat ze, tijdens een zakenreis, gewond raakte tijdens een vrijpartij in een motel. De zaak loopt al 5 jaar in Australië. De verzekeraar van de overheid overweegt in beroep te gaan.

De feiten gebeurden in 2007. De vrouw was voor overheidszaken in Nowra, een stadje 160 kilometer ten zuiden van haar woonplaats Sydney. Ze verbleef in een motel en had daar seks met een vriend. Maar de vrijpartij kende een pijnlijk slot.

Een glazen luster kwam los van het plafond en viel op de vrouw haar gezicht. Haar neus en mond werden geraakt. Hoe de luster losraakte, is niet bekend, maar de rechter vond dat irrelevant. Naast medische kosten, kreeg de vrouw door de zaak later ook een depressie.

Omdat dat met heel wat kosten gepaard ging en het incident gebeurde tijdens een zakenreis, vond de vrouw dat ze recht had op tegemoetkoming van haar werkgever. Na een lange juridische strijd geeft de rechter haar nu gelijk. Haar escapades in het motel in Nowra staan voortaan geboekstaafd als een werkongeval.

Invision2012

lees ook