Partij van zieke Chávez wint regionale verkiezingen

De socialistische partij van president Hugo Chávez heeft de regionale verkiezingen in Venezuela gewonnen. De partij haalde minstens vier nieuwe deelstaten binnen.

Bij de regionale verkiezingen moesten 23 nieuwe gouverneurs en burgemeesters verkozen worden. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat de socialistische partij van Chávez erin slaagde vier nieuwe deelstaten binnen te halen, waaronder de noordwestelijke staat Zulia, de rijkste en meest bevolkte van Venezuela.

De partij van Chávze haalde op zijn minst 19 van de 23 deelstaten binnen. De oppositie twee. Van twee deelstaten is de uitslag nog niet bekend.

De verkiezingsoverwinning is een opsteker voor president Chávez, die momenteel in een ziekenhuis in Cuba ligt, waar hij vorige week voor de vierde keer werd geopereerd voor een kankergezwel.

De zieke president is er intussen opnieuw aan het werk gegaan, in zijn ziekenhuiskamer. "De staatsleider is sinds eergisteren (vrijdag) begonnen met ons te spreken en ons richtlijnen te geven over wat er gedaan moet worden voor ons land", zei de minister van Wetenschappen en Technologie Jorge Arreaza.

"De evolutie van de gezondheidstoestand van Chávez is positief. Zijn toestand gaat er elke dag, elk uur op vooruit", voegde hij eraan toe.