Stichting Lezen verspreidt Iedereen Leest-verlanglijstjes

Stichting Lezen heeft vanochtend in enkele grote Vlaamse stations Iedereen Leest-verlanglijstjes uitgedeeld. Uit onderzoek blijkt dat 72% van de Vlamingen graag boeken cadeau geeft en krijgt. Met de actie willen de NMBS en Stichting Lezen boeken hoog op de verlanglijst zetten.

Op de Iedereen Leest-verlanglijst kunnen lezers titels noteren, maar er staan ook korte verhalen over verlangen op. Die verhalen werden geschreven door Saskia de Coster (foto in tekst), Joost Vandecasteele en Dorien Knockaert. De lijstjes werden tussen 7 en 9 uur uitgedeeld in de stations Antwerpen Centraal, Gent-Sint-Pieters, Brugge en Leuven.

Deze voormiddag hebben acteurs de korte verhalen ook nog persoonlijk voorgelezen aan reizigers in de trein. De deelnemende acteurs waren Robbie Cleiren, Inge Paulussen, Kristine van Pellicom en Bart Hollanders. Ze lazen voor naar aanleiding van het "Jaar van het voorlezen" dat in 2013 plaatsvindt.

Wie geen verlanglijst te pakken kreeg, kan een exemplaar downloaden.