Twee Belgische cineasten met jeugdfilm in Berlijn

De films "Nono, het zigzag kind" en "Twa timoun" zijn geselecteerd voor de jeugdcompetitie van het Filmfestival van Berlijn. De films van respectievelijk Vincent Bal en Jonas D'Adesky dingen mee naar de hoofdprijzen in de sectie Generation Kplus.

De 63e editie van het Filmfestival van Berlijn vindt plaats van 7 tot 17 februari. Vandaag zijn de eerste vijftien films in de selectie Generation Kplus bekendgemaakt. Twee Belgische cineasten zijn geselecteerd.

"Nono, het zigzag kind" van Vincent Bal is een Nederlandse productie die het verhaal verteld van een jongen die een mysterie - dat te maken heeft met zijn overleden moeder - moet oplossen.

"Twa timoun" van Jona D'Adesky vertelt het verhaal van drie Haïtiaanse straatkinderen die doen wat ze kunnen om te overleven. Midden januari wordt de volledige selectie Generation Kplus bekendgemaakt.