Zeker 17 doden bij aanslag op markt in Pakistan

In het noordwesten van Pakistan, vlak bij de grens met Afghanistan, zijn zeker 17 doden en meer dan 70 gewonden gevallen, toen een autobom ontplofte op een markt. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

De aanslag vond plaats op een drukke markt in Jamrud, de belangrijkste stad van de regio Khyber. Vlak bij de plaats van de ontploffing is het gebouw van een van de topambtenaren van de lokale administratie van de regio. Mogelijk was dat het doelwit.

De krachtige explosie vernielde auto's en beschadigde gebouwen op de marktplaats. Zeker 17 mensen kwamen om, onder wie vrouwen en kinderen. De dodentol kan nog oplopen, want veel van de gewonden verkeren in kritieke toestand.

De aanslag is nog niet opgeëist. In de regio is er vaker geweld tussen rivaliserende militanten. Bovendien zijn zowel de Pakistaanse taliban als de lokale radicale beweging Lashkar-e-Islam er actief.