"The broken circle breakdown" naar Berlinale

De Belgische langspeelfilm "The broken circle breakdown" is geselecteerd voor het 63e Filmfestival van Berlijn. De film van Felix van Groeningen zal zijn internationale première beleven in de nevensectie Panorama.

"The broken circle breakdown" is de vierde langspeelfilm van Felix van Groeningen. Veerle Baetens en Johan Heldenbergh vertolken een koppel dat geconfronteerd wordt met een doodzieke dochter in
de film.

De film zal zijn internationale première beleven in de nevensectie Panorama op het prestigieuze Filmfestival van Berlijn. "Naast het werk van Europese filmmakers als Lars Kraume en Felix van Groeningen hebben ook Aziatische films een diepe indruk nagelaten", zei Panorama-directeur Wieland Speck bij de voorstelling van de eerste films in de nevensectie.

"The broken circle breakdown" heeft al meer dan 320.000 bezoekers gelokt in België en staat daarmee in de top tien van de best bezochte Vlaamse films sinds 2000.

In totaal zullen ongeveer 50 films vertoond worden in de nevensectie Panorama in Berlijn. De Berlinale vindt plaats van 7 tot 17 februari. Gisteren werd bekendgemaakt dat "Nono, het zigzag kind" van Vincent Bal en "Twa timoun" van Jonas D'Adesky geselecteerd zijn voor de jeugdcompetitie Generation Kplus in Berlijn.