"Vijandige Palestijnen zouden Jezus en Maria lynchen"

Een medewerker van de Israëlische ambassade in Dublin heeft een pijnlijke uitschuiver gemaakt op de officiële Facebookpagina van de ambassade met een wel heel bijzondere kerstgedachte. "Als Jezus en Maia nu zouden leven, zouden ze gelyncht worden door vijandige Palestijnen."

De Israëlische ambassade in Dublin ligt onder vuur nadat een anonieme medewerker een afbeelding van Jezus en Maria uploadde op de officiële Facebookpagina van de ambassade. De afbeelding werd begeleid door de volgende "kerstgedachte": "Een gedachte voor Kerstmis... Als Jezus en Maria nu zouden leven, zouden ze, als joden zonder bescherming, in Bethlehem waarschijnlijk gelyncht worden door vijandige Palestijnen... gewoon een gedachte."

De post heeft heel wat heftige reacties uitgelokt en is intussen samen met de gehele Facebookpagina verwijderd. In een officiële reactie heeft de Israëlische ambassade in Dublin zich geëxcuseerd voor het bericht. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie voor Buitenlandse Zaken benadrukt dat een Facebookpagina "een heel informeel kanaal is, dat in wezen niet diplomatiek is."