"We willen armoede verdringen, niet de armen"

Groen wil de komende jaren "een kritische, maar constructieve oppositie voeren" tegen het "eenzijdige en stigmatiserende" verhaal van het nieuwe N-VA-stadsbestuur. Meyrem Almaci vervangt Freya Piryns als Groen-fractieleidster in de Antwerpse gemeenteraad.

"Wil onze stad het Kopenhagen aan de Schelde worden of terug naar de jaren '80?", klinkt het bij Groen. De partij wil daarom een alternatief bieden voor het "eenzijdige en stigmatiserende" verhaal van het nieuwe stadsbestuur. "We willen de armoede verdringen, niet de armen."

Almaci was niet te spreken over het Antwerpse bestuursakkoord dat volgens haar "vooral respect voor N-VA", toont. Groen vreest dan ook dat er de komende jaren in Antwerpen een "hard en conservatief" beleid te verwachten valt, "met meer oog voor de belangen van de N-VA en haar Vlaamse regering dan de gezondheid van de Antwerpenaar, en weinig mededogen voor zij die het moeilijk hebben."

De groene partij wil daarom "een kritische, maar constructieve oppositie wil voeren" en stelt daarvoor Almaci aan als fractieleidster. De politica was de voorbije jaren al Groen-fractieleidster in het federaal parlement en vervangt nu Freya Piryns als fractieleidster in de Antwerpse gemeenteraad.

Bij de verkiezingen haalde Groen vier zetels in Antwerpen. Een voor lijsttrekker Almaci, een voor partijvoorzitter Wouter Van Besien, een voor huidig fractieleidster Freya Piryns en een voor oud-partijvoorzitster Mieke Vogels. Die laatste verkiest echter de districtraad in Deurne en laat zich vervangen door Joris Giebens.