Agenten veroordeeld voor geweld en vervalsen pv

In Kortrijk zijn 3 politieagenten veroordeeld omdat ze een man, die ze net verhinderd hadden om zelfmoord te plegen, sloegen en daarna de pv's vervalsten om dat te verbergen. De agenten kregen een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een voorwaardelijke boete van 275 euro. Ze gaan zo goed als zeker in beroep.

Op 12 september 2005 verhinderden 2 agenten dat een man van de Noordbrug in Kortrijk in het water zou springen. Ze trokken hem weer naar de andere kant van de reling en redden zo wellicht zijn leven. De redding verliep niet zonder slag of stoot want de man gedroeg zich agressief en viel op de grond. Een agente incasseerde enkele rake klappen en moest in het ziekenhuis opgenomen worden.

Vervolgens werd de man naar het commissariaat overgebracht en daar liep het volgens hem fout. Op het politiebureau kreeg hij naar eigen zeggen klappen van de agenten. Daarna zou de hoofdinspecteur het pv aangepast hebben in een poging om de opgelopen verwondingen van de man, een jukbeenbreuk, toe te schrijven aan de arrestatie op de brug.

De agenten ontkennen de beschuldigingen, maar de rechter heeft hen dus toch veroordeeld voor geweldpleging en het vervalsen van een pv. Zeer waarschijnlijk gaan ze in beroep tegen de straf.