Archief van Herman Selleslags wordt gedigitaliseerd

Het archief van fotograaf Herman Selleslags verhuist naar het stadsarchief in het Felixpakhuis in Antwerpen. Daar zal het ook gedigitaliseerd worden. "Het is te veel werk en ik kan het ook zelf niet meer", vertelde hij op Radio 2.

Selleslags is onder meer bekend van zijn foto's van beroemdheden als John Lennon, Tina Turner en Mick Jagger voor tijdschriften als Humo en Knack.

Nu wordt het te veel om zijn werk zelf nog te verzamelen, zegt hij. "Het archief is groot en het huis is ook groot, maar het past niet meer samen", aldus de fotograaf. "Het is een overzichtelijke chaos, maar het is wel een chaos. Dat moet gedigitaliseerd worden, goed in orde gebracht worden. Niet alles moet gedigitaliseerd worden, maar toch een groot deel. Da's te veel werk. Ik kan het ook niet meer, ik ben bijna 75."

"Ik denk dat ik wel even zal moeten slikken als ze het weghalen, maar ik kan altijd naar het museum gaan. Ze zullen mijn hulp wel nodig hebben."

Selleslags vindt vooral zijn straatfotografie zijn sterke kant. "Maar dat werk staat niet zoveel in de belangstelling als mijn foto's van beroemdheden. Ik zou graag eens een tentoonstelling maken met alleen maar stadsfoto's."