De Lijn zet 350 bobs in tijdens oudejaarsnacht

Tijdens de komende oudejaarsnacht zet De Lijn 350 mensen in om de feestvierders veilig naar hun bestemming te brengen. Tijdens de vorige oudejaarsnacht gebruikten 189.000 feestvierders de feestbussen en -trams om veilig uit te gaan.

De Lijn zet tijdens oudejaarsnacht 270 voertuigen in op 143 trajecten. Voor de dienstverlening kan De Lijn een beroep doen op 350 medewerkers: chauffeurs, dispatchers, controleurs, technici en medewerkers van De LijnInfo.

De dienstregelingen van oudejaarsavond en -nacht zijn terug te vinden op de website van De Lijn (www.delijn.be/oudejaar), in de oudejaarsnachtmagazines op de voertuigen en in de Lijnwinkels. Meer informatie over de feestbussen en -trams kunnen reizigers ook krijgen op het infonummer van De Lijn (070 220 200).

Dankzij de financiële steun van heel wat gemeenten of van de provincie kunnen veel feestvierders gratis de bus of tram nemen. Wie wel moet betalen, kan een oudejaarsnachtbiljet kopen van 3 euro en kan daarmee onbeperkt reizen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Abonnees rijden gratis.