Electrabel duikt onder psychologische grens van 50%

Electrabel lijkt steeds verder weg te zinken in het moeras. Het marktaandeel van de energieproducent is, wat elektriciteit betreft, voor het eerst onder de psychologische grens van 50 procent gezakt. Voor gas was dat eerder al gebeurd. Dat blijkt alvast uit cijfers van de Vlaamse energiewaakhond VREG.

Vorige week nog kondigde de historische energieproducent Electrabel een forse prijsverlaging aan, maar dat biedt dus geen soelaas. Het bedrijf verloor het afgelopen jaar een recordaantal klanten en had in oktober nog een marktaandeel van 50,46 procent. Dat aandeel is volgens cijfers van de energiewaakhond VREG alvast gezakt tot 49,41 procent. Electrabel duikt hiermee, wat elektriciteit betreft, voor het eerst onder de magische grens van de 50 procent. Voor aardgas was dat eerder in oktober al gebeurd.

Voor de andere energieleveranciers is er beter nieuws. Zij plukken de vruchten van de verliezen bij Electrabel. Essent is een van de grote winnaars, met een stijging van 5,74 procent naar 6,24 procent. Ook Lampiris doet het niet slecht met een stijging van 4,09 naar 4,30 procent.