Groen: "Vlaamse regering was gewaarschuwd"

De Vlaamse regering was gewaarschuwd voor het mobiliteitsprobleem rond Uplace in Machelen. "Ze had de uitspraak van de Raad van State kunnen voorspellen", klinkt het bij Vlaams parlementslid voor Groen Hermes Sanctorum. Vlaams Belang heeft het over een blamage voor de regering.

De milieuvergunning voor het omstreden complex Uplace is door de Raad van State geschorst, wat betekent dat er voorlopig niet gebouwd kan worden. Binnen het jaar komt er een uitspraak ten gronde over de eventuele nietigverklaring van de vergunning. Groen verwacht dat die nietigverklaring er vrij snel kan komen.

De uitspraak van de Raad van State is volgens Groen geen verrassing. "We kennen de argumenten van de Raad van State al langer", klinkt het. "Onder meer de inspectie van Financiën heeft de Vlaamse regering gewaarschuwd." Sanctorum voorspelt dat de ontsluiting van het centrum zeer veel geld zal kosten. "Willen we dat wel betalen? Is dat nu een prioriteit?"

Blamage

Vlaams Belang reageert tevreden op de schorsing van de milieuvergunning voor winkelcomplex Uplace in Machelen. "Uplace hoort op die plaats immers niet thuis. Het project dreigt de middenstand in Vilvoorde en omstreken te verstikken, en de mobiliteitsknoop op en rond de Ring onontwarbaar te maken", zegt fractieleider in het Vlaams Parlement Joris Van Hauthem.

Vlaams Belang ziet de uitspraak van de Raad van State als "een blamage voor de Vlaamse regering, die de impact van dergelijk project op dergelijke plaats compleet onderschat heeft".