JBF zoekt 90 tot 140 werknemers in Geel

Het Indiase chemische bedrijf JBF Industries zal begin 2014 tussen de 90 en de 140 mensens in dienst nemen voor de nieuwe fabriek die nu gebouwd wordt. Die fabriek zal de Europese markt moeten bevoorraden van de grondstof voor PET-flessen.

De fabriek wordt nu gebouwd op de terreinen van BP aan de Amocolaan in Lanklaar. Begin april 2014 zou de fabriek beginnen te werken. Het is de bedoeling om van daaruit de Europese markt te bevoorraden met de grondstof voor PET-flessen. Dat gebeurt in samenwerking met BP.

JBF wil nu tussen de 90 en 140 mensen in dienst nemen. Het zou gaan om leidinggevenden, maar ook op ingenieurs en hooggeschoold technisch personeel. Daartoe is contact opgenomen met de Hogeschool Kempen Thomas More en mogelijk worden ook een aantal mensen van het chemische concern Dow Chemicals aangetrokken.

JBF maakt zich sterk dat de productie geen hinder te weeg zal brengen voor de omwonenden.