Moeder gezinsdrama Molenstede blijft in de cel

De 36-jarige vrouw uit Molenstede bij Diest die vorige week vermoedelijk 3 van haar 5 kinderen heeft omgebracht, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de raadkamer van Leuven beslist. De precieze doodsoorzaak van de kinderen is nog niet bekend.

Het gezinsdrama vond vorige week woensdag plaats. De vrouw zou eerst haar drie jongste kinderen, van 2, 4 en 6 jaar oud, omgebracht hebben en zou vervolgens een aanval van hysterie of epilepsie gekregen hebben. Haar twee oudste kinderen belden daarop de hulpdiensten die de vrouw naar het ziekenhuis brachten.

Omdat een buurvrouw dacht dat de kleinste drie op dat moment lagen te slapen, werd toen nog geen alarm geslagen. Dat gebeurde pas toen de oudste merkte dat ze niet meer ademden. De hulpdiensten snelden een tweede maal toe maar konden de kinderen niet meer reanimeren.

De vrouw ontkent de feiten niet, maar ze heeft ook niet bekend dat ze haar kinderen heeft gedood. Ze zegt dat ze zich niets herinnert van de feiten die geleid hebben tot de dood van haar kinderen. De exacte doodsoorzaak is nog niet bekend, het blijft wachten op het resultaat van het toxicologisch onderzoek.

De raadkamer van Leuven heeft nu beslist om de vrouw voorlopig, nog minstens een maand, in de cel te laten. De vrouw zelf was niet aanwezig op de zitting om medische redenen.