Muse onder de indruk van De Betties

Het gelegenheidskoor De Betties heeft voor aanvang van het concert van Muse in het Sportpaleis het nummer "Follow me" gecoverd. Het publiek ging uit zijn dak toen de mensen met dementie hun versie van het nummer van Muse brachten.

"We zijn bijzonder trots dat we deze act mogen aankondigen", zei drummer Dominic Howard. "Handen op elkaar voor De Betties", voegde zanger Matthew Bellamy (foto) daar aan toe voor het optreden van het koor met mensen met dementie.

Het optreden van De Betties is een van de acties van Music For Life van Studio Brussel. De actie focust dit jaar op de problemen van mensen met dementie.

"De Betties hebben zich heel goed geamuseerd", vertelde pianiste en koorleidster Stephanie op Studio Brussel. "In het Sportpaleis zijn we ontzettend goed opgevangen. De mannen van Muse hebben hun soundcheck-tijd aan ons gegeven."

"Bij de mensen die wisten wat er ging gebeuren, was er wel wat stress. Het was ontzettend fijn om te zien dat wij elkaar heel erg hebben vastgehouden, ook heel fysiek. Het was een en al liefde."

Frontman Matthew Bellamy liet al weten dat hij de versie van de Betties van "Follow me" zelfs beter vond dan hun eigen versie.

De achtste editie van Music For Life is vrijdag van start gegaan. Tot en met vrijdag 21 december presenteren zes duo's afwisselend en de klok rond "songs for life" om de mensen die een Music For Life-badge dragen te bedanken voor hun steun.