Schafthuizen ziet af van procedure tegen bio Reve

Joop Schafthuizen ziet af van een bodemprocedure over de publicatie van het derde deel van een biografie van Gerard Reve. Schafthuizen heeft zich de voorbije maanden hevig verzet tegen de publicatie van het boek "De late jaren 1975-2006" van Nop Maas.

Joop Schafthuizen was dertig jaar samen met de Nederlandse auteur Gerard Reve. Hij probeerde het voorbije jaar de publicatie van "De late jaren 1975-2006" te verhinderen. "Ik zie er het nut niet meer van in. Het boek ligt nu toch al weken in de winkel", aldus Schafthuizen.

Joop Schafthuizen verloor verschillende rechtszaken tegen de publicatie van het boek. Hij is het nog steeds niet eens met de inhoud van het boek.

Het 800 pagina's tellende boek over de laatste dertig levensjaren van Gerard Reve is volgens Schafthuizen kwetsend en draait alleen maar om erotiek, drank en drugs. Schafthuizen blijft erbij dat hij nooit toestemming heeft gegeven voor het boek. Het derde deel van de Reve-biografie van Nop Maes is uitgegeven door uitgeverij Van Oorschot.