Tien jaar cel voor verspreiden naaktfoto's Johansson

In Los Angeles is Christopher Chaney (36) veroordeeld tot 10 jaar cel omdat hij de mailaccounts van verschillende vrouwelijke beroemdheden, onder wie Scarlett Johansson, gekraakt heeft en naaktfoto's van hen online verspreid heeft.
AP2011
Christopher Chaney (midden) en zijn advocaten (archieffoto).

Voor het proces zei Chaney dat hij de accounts kraakte omdat hij verslaafd geraakt was aan het snuffelen in hun persoonlijke levens. Hij hackte tussen november 2010 en oktober 2011 onder meer de accounts van actrices Scarlett Johansson en Mila Kunis en van zangeressen Christina Aguilera en Renee Olstead.

In een videoboodschap die tijdens het proces vertoond werd, liet Johansson (foto in tekst) weten dat ze zich "vernederd" voelde en "van haar stuk gebracht was" toen de naaktfoto's online verschenen. De foto's had ze gemaakt voor haar toenmalige echtgenoot, acteur Ryan Reynolds.

"Ik weet niet wat ik anders kan zeggen dan sorry", zei Chaney tijdens het proces. "Dit zal nooit meer gebeuren." Vlak na zijn arrestatie in oktober 2011 zei hij dat hij bijna opgelucht was toen ze zijn computer in beslag namen. "Het hacken begon uit nieuwsgierigheid, maar later werd ik verslaafd, ik wist niet hoe ik moest stoppen."

Chaney is veroordeeld tot 10 jaar cel en moet de slachtoffers ruim 50.000 euro betalen.