17 doden bij uitbraakpoging Mexicaanse gevangenis

Bij een uitbraakpoging in een Mexicaanse gevangenis zijn 17 mensen om het leven gekomen. Een schietpartij tussen de gevangenen en de bewakers kostte het leven aan 11 gevangenen en 6 bewakers. Dat hebben de autoriteiten gemeld.

De feiten speelden zich af in de gevangenis van Gomez Palacio, in het noorden van het land.

Tijdens de wandeling op de binnenplaats begonnen gevangenen met vuurwapens te schieten op de uitkijktorens. Daarmee probeerden ze de aandacht af te leiden van een massale vluchtpoging via tunnels.

Bij het vuurgevecht kwamen 17 mensen om het leven: 11 gevangenen en 6 bewakers. De gevangenen die via tunnels probeerden te vluchten, werden gevat door het leger, dat inderhaast werd opgeroepen. Het leger heeft de controle over de gevangenis intussen overgenomen.