"Zet haar toch een helm op, idioot!"

Tony Hawk is een levende legende voor iedereen die in zijn jonge jaren onafscheidelijk was met een skateboard. Om zijn dochter Kadence de skateboardmicrobe over te brengen, nam Hawk haar mee voor een ritje. Enkele foto's moesten bewijzen hoeveel plezier vader en dochter samen beleefden. Maar voor heel wat mensen wereldwijd bewezen de foto's vooral dat Hawk een cursus vaderschap kan gebruiken.

Hawk is niet eender wie. De 44-jarige Amerikaan uit San Diego grossiert in wereldtitels met zijn skateboard en met zijn allerlaatste kunststukje - de 900 graden spin - maakte hij zich helemaal onsterfelijk. Ondanks zijn heldenstatus krijgt Tony Hawk kritiek uit onverwachte hoek: ouders wereldwijd zijn verbolgen over de manier waarop de ster zijn dochter Kadence meeneemt op het skateboard.

Op gespecialiseerde opvoedingssites woedt er een hevig debat over het gedrag van de Amerikaan. "Vallen, bloeden...doe haar toch een helm op, idioot"  luidt een van de kritische reacties. Maar het kan ook positief. "Tony Hawk is de vader van het jaar. Geweldig hoe hij met zijn dochtertje omgaat."

De storm van kritiek is de hoofdrolspeler intussen ook zelf ter oren gekomen. Met een lichte sneer geeft hij de criticasters lik op stuk. "Aan de mensen die beweren dat ik geen goeie vader zou zijn: de kans dat jullie vallen tijdens een wandeling op straat is groter dan dat ik zou vallen tijdens het skaten met mijn dochter", aldus Hawk.

lees ook