Canvas zendt in het voorjaar 7 nieuwe programma's uit

In het kunstencentrum Vooruit in Gent heeft netmanager Mark Coenen het nieuwe voorjaar van Canvas voorgesteld. Canvas pakt in 2013 uit met 7 nieuwe programma's, waaronder "Hoera cultuur!", "Comedian vindt werk", "Seks@Canvas" en "De coulissen van de wetstraat".

Canvas belooft ook in 2013 opnieuw een "gevarieerd kwaliteitsaanbod voor mensen die op zoek zijn naar meer". In "Comedian vindt werk" maken 10 Vlaamse stand-upcomedians (o.a. Bert Gabriëls, Xander De Rycke, Lies Lefever, Wouter Deprez, Henk Rijckaert en Michael Van Peel) kennis met evenveel zware beroepen. Na 3 werkdagen mogen ze optreden voor hun werkmakkers. "Comedian zoekt werk" is geen humorprogramma, maar een reeks van 10 reality-documentaires die een nieuw licht werpen op moeilijke beroepen.

"Hoera cultuur!" is een nieuw cultureel actualiteitenmagazine, dat gepresenteerd wordt door actrice Lien Van de Kelder (foto in tekst). De reportages worden gemaakt door de redactie van Cobra.be. Op de cultuursite zullen de langere versies van de reportages staan, samen met alle praktische en inhoudelijke informatie.

In "De allerlaatste getuigen" vertellen hoogbejaarde mannen en vrouwen hun persoonlijke verhaal over de "Groote oorlog" (1914-1918).

Rudi Vranckx onderzoekt in de 3-delige reeks "Het verdriet van Europa" hoe Europa in een crisis terechtgekomen is. Ook "De coulissen van de Wetstraat" is een 3-delige reeks. Ivan De Vadder en Mark De Visscher zoomen in op 3 memorabele momenten uit de recente Belgische politieke geschiedenis.

Annick Ruyts gaat in "Seks@Canvas" op zoek naar het seksleven van de Vlaming. Ze praat met experts en diept beelden op uit het VRT-archief. In 2013 viert Kunstencentrum Vooruit de 100e verjaardag van het gebouw. In "100 jaar Vooruit" krijgen we een terugblik.

Daarnaast wordt ook de tweede reeks van "Borgen" uitgezonden en staat ook de reeks "Shot on location" (met Tom Barman) in het programmaschema.