Etienne Schouppe (weer) naar de Senaat

Etienne Schouppe (CD&V) keert terug naar de Senaat. Schouppe werd niet verkozen, maar hij vervangt nu Peter Van Rompuy, die op zijn beurt Tom Dehaene vervangt in het Vlaams Parlement. De gemeenteraadsverkiezingen hebben nog meer veranderingen teweeggebracht.
BELGA/VERGULT

Als gevolg van de verkiezingen op 14 oktober moesten een aantal gemeenschapssenatoren hun zitje in de Senaat opzeggen, omdat ze schepen of burgemeester worden op 1 januari. Die functies zijn onverenigbaar met de functie van gemeenschapssenator. Een overzicht:

  • Bart Tommelein (Open VLD): wordt schepen in Oostende (vervanger: Jean-Jacques De Gucht)
  • Peter Van Rompuy (CD&V): verhuist naar Vlaams Parlement (vervanger: Etienne Schouppe)
  • Bart De Wever en Liesbeth Homans (N-VA): worden burgemeester en schepen in Antwerpen (vervangers: Wilfried Vandaele en Lies Jans)