Haribo haalt slag thuis in "berenoorlog"

Het Zwitserse bedrijf Lindt & Sprüngli mag in Duitsland niet langer chocoladen beren verkopen die lijken op de gummi-beren van het Duitse bedrijf Haribo. Dat heeft een rechter in Keulen beslist.

De beer van Lindt zit in een gouden folie verpakt en heeft een rood lint rond zijn nek. Op de zakken waarin Haribo gummi-beren verkoopt, staat de gele beer ook met een rood lint afgebeeld. Bovendien werden de twee berensoorten in veel winkels naast elkaar in de rekken aangeboden.

Haribo pikte die "verwarring" niet en stapte naar de rechter in Keulen. Haribo zegt dat de "Lindt Teddy" te veel lijkt op de "Goldbär". Lindt zegt in zijn verdediging dat er voldoende verschillen zijn en en dat de gummibeer zo beroemd is dat er van verwarring geen sprake is.

De rechter geeft het Duitse bedrijf nu gelijk. Het Zwitserse bedrijf Lindt & Sprüngli moet de chocoladen beer nu uit de rekken halen, althans in Duitsland. Het is nog niet duidelijk of Lindt in beroep zal gaan.