Inbreker op vrije voeten door flater parket

Een man die verdacht werd van twee inbraken bij juweliers in Zwijnaarde en in Sint-Martens-Latem is door een vergissing van het parket buiten vervolging gesteld. Er waren nochtans afdoende bewijzen tegen de man. Op de plaats van het misdrijf in Sint-Martens-Latem was een knoop gevonden met daarop sporen van zijn dna.

De man werd beschuldigd van een inbraak bij een juwelier in Zwijnaarde, op 28 april 2011 waar voor 25.000 euro aan juwelen werd buitgemaakt. Enkele weken later sloeg hij opnieuw toe, nu bij een juwelier in Sint-Martens-Latem. De buit daar bedroeg 34.000 euro.

Het parket wilde hem vervolgen voor de zaak van Sint-Martens-Latem, omdat daar zijn DNA was gevonden. Voor de andere inbraak wilden ze hem buiten vervolging stellen. Bij de eerste inbraak vond de politie geen spoor van de daders, maar bij de tweede inbraak werd een knoop gevonden met daarop dna-materiaal van de 24-jarige man. Omdat beide inbraken op een gelijkaardige manier gebeurden, werd de man vervolgd voor beide feiten.

Maar de aanklager haalde de twee zaken door elkaar. En dus werd de man buiten vervolging gesteld voor de inbraak waar bewijzen voor waren. Niemand merkte de vergissing op, en nu is het te laat om ze nog recht te zetten. De zaak is vandaag ingeleid bij de correctionele rechtbank van Gent. De advocaat van de verdachte pleit de vrijspraak voor de inbraak waarvoor er geen bewijzen zijn. De uitspraak valt op 2 januari.