Is Dominique Strauss-Kahn een pooier?

Dominique Strauss-Kahn (DSK), de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijft in verdenking gesteld voor pooierschap in de zogenoemde Carlton-affaire over seksfeestjes in het gelijknamige luxehotel in Rijsel. Zijn advocaten overwegen om naar Cassatie te stappen.
AP2012

De Carlton-affaire, het klinkt als een spannende film, maar het is een Frans schandaal over seksfeestjes in het gelijknamige hotel in Rijsel. De politie heeft getuigenissen van een aantal prostituees dat ze seks hadden met Dominique Strauss-Kahn. Prostituees bezoeken is legaal in Frankrijk, maar prostituees regelen voor anderen is strafbaar. De voormalige IMF-topman wordt daarom beschuldigd van pooierschap .

DSK houdt vol dat hij niet wist dat de vrouwen prostituees waren. "Ik daag u uit om een naakte prostituee te onderscheiden van elke andere naakte vrouw", zei de advocaat van DSK in februari op de Franse televisie. Het hof van beroep in Douai heeft nu de vraag door de advocaten van DSK tot nietigverklaring van de zaak afgewezen. Zijn advocaten overwegen om naar Cassatie te stappen.

Van presidentskandiaat tot paria

In mei vorig jaar moest Dominique Strauss-Kahn opstappen als hoofd van het IMF omdat hij in een hotelkamer in New York een personeelslid zou hebben aangerand. Die zaak werd later in de VS ongegrond verklaard en DSK keerde terug in Frankrijk.

Tot vorig jaar gold DSK als een favoriet om het voor de socialistische partij in Frankrijk op te nemen tegen president Nicolas Sarkozy bij de verkiezingen in april. Hij maakte volgens de peilingen zelfs veel kans om de volgende president van Frankrijk te worden. Uiteindelijk is zijn partijgenoot François Hollande als president verkozen.