Kerstwensen maken een reis van 71 jaar

71 jaar heeft het geduurd, maar een brief met kerstwensen heeft dan toch de bestemming bereikt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stuurde een Duitse militair de brief vanuit Jersey naar zijn buurman in Frankfurt. Maar door een diefstal kreeg de buur die wensen nooit te lezen.

Het was een kleinzoon van de buurman die de brief uit handen kreeg van de postbode, schrijft de Duitse pers. De afzender maakte in 1941 deel uit van de Duitse troepen die het eiland Jersey bezetten. Dat eiland ligt ongeveer 20 kilometer voor de kust van Normandië.

De brief met kerstwensen werd samen met 85 andere soldatenbrieven gestolen door verzetsstrijders. Pas recent werden de brieven teruggegeven aan het postbedrijf van Jersey. Het is nu de bedoeling om alle brieven te bezorgen aan de nazaten van de geadresseerden.

AP2008

lees ook