Man ligt anderhalf uur dood onder politiecamera

Het parket van Dendermonde start een onderzoek naar mogelijk schuldig verzuim naar aanleiding van de dood van een 43-jarige man. De man was maandagmorgen dood aangetroffen in een steeg in Sint-Niklaas. Hoewel hij net onder een politiecamera lag, duurde het ruim anderhalf uur voor er iemand alarm sloeg.

Uit de autopsie is gebleken dat het slachtoffer om het leven kwam door de gevolgen van een kopstoot die hem werd toegebracht na een caféruzie. Het slachtoffer verloor daarbij het bewustzijn. Volgens het medisch onderzoek liep de man door de kopstoot een hersenschudding op waardoor hij begon te braken en uiteindelijk stikte in zijn eigen braaksel.

De man die de kopstoot toebracht, is een 24-jarige man uit Zwijndrecht. Hij is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen, zonder het oogmerk te doden.

De feiten speelden zich af onder een bewakingscamera van de stad Sint-Niklaas. Die beelden worden in de dispatchkamer van de politie gevolgd. Toch heeft men daar op het ogenblik van de feiten niets gemerkt. De korpschef heeft daarom een intern onderzoek bevolen.

Het parket van Dendermonde zegt ook dat er verscheidene personen getuige waren van de feiten en dat die het slachtoffer roerloos op straat lieten liggen en de hulpdiensten niet waarschuwden. Op basis van de camerabeelden is nu een onderzoek ingesteld naar een aantal personen die mogelijk schuldig verzuim pleegden.