Nederlandse parachutist lag negen dagen in weiland

De 48-jarige parachutist die maandag dood in een wei in Teuge bij Deventer (provincie Gelderland) is teruggevonden, is niet omgekomen door een misdrijf of een technisch defect. Dat blijkt uit het politieonderzoek. De zaak veroorzaakte heel wat ophef in Nederland omdat het slachtoffer negen dagen in de wei lag zonder dat ook maar iemand hem leek te missen.

Normaal gezien gaan parachutes op een bepaalde hoogte automatisch open. In dit geval gebeurde dat niet. Volgens de politie is er echter geen sprake van een misdrijf. Mogelijk heeft de man zelf de automatische opening van zijn parachute uitgeschakeld of werd hij tijdens de sprong onwel. Het onderzoek is afgesloten.

Het lichaam van het slachtoffer werd maandag bij toeval gevonden. Het was niet zichtbaar vanop de weg. Al snel kwam er kritiek op de club die de parachutesprong organiseerde. Maar een woordvoerder van de club zei dat het niet de gewoonte was dat parachutisten zich na hun sprong nog meldden. De andere clubleden zouden in shock geweest zijn toen ze hoorden wat er gebeurd was. Ze omschreven het slachtoffer als een vriendelijke man en een eenzaat die niet veel praatte met anderen. Volgens de politie had de man ook nauwelijks contact met zijn familieleden waardoor die hem ook niet als vermist hadden opgegeven.