Obama is opnieuw "Persoon van het jaar" voor Time

Barack Obama is voor Time Magazine de "Persoon van het jaar". Obama werd in november herverkozen als president van de Verenigde Staten. Volgens Time is hij tegelijk een symbool en een motor voor de veranderingen die de VS ondergaan. Obama kreeg de titel ook in 2008 al van het tijdschrift.
AP2012

De "persoon van het jaar" is de persoon die het nieuws het meest beïnvloed heeft, in goede of in slechte zin. De redactie van het tijdschrift beslist wie het wordt. De winnaar staat op de cover van het blad.

Obama haalde het van onder anderen Malala Yousafzai, het 15-jarige Pakistaanse meisje dat in het hoofd werd geschoten, Apple-topman Tim Cook, de Egyptische president Mursi en Bill en Hilary Clinton.

Vorig jaar ging de eer naar "de demonstrant" wereldwijd.